Zehnder Comfosystems
Hővisszanyerős szellőztető rendszerek

Hőszivattyú tervezés

Tisztelt Érdeklődő,

családi házak és társasházak hőszivattyús fűtés-hűtés technikai és központi hővisszanyerős szellőzéstechnikai rendszereinek gépészeti kiviteli terveinek készítése és kivitelezése egyik fő, kiemelt szakmai profilunk.

Gépészeti kivitelezésre vonatkozó árajánlatainkat kamarai jogosultsággal is rendelkező, szakmát gyakorlott felelős műszaki épületgépész tervező gépészmérnök által készített épületgépészeti kiviteli tervek (hőtechnikai méretezés, részletes, helyiségenkénti téli fűtési hőveszteség és nyári hőterhelés-számítások, szükséges légmennyiség-méretezés, gépészeti műszaki alaprajzok, gépészeti kapcsolási rajz, árazatlan költségvetés kiírása, műleírás) alapján készítjük. Ennek oka az, hogy a szakmának különösen a hőszivattyús fűtés-hűtés és szellőztetés területe az, ami nagyon összetett feladat, komplex szakmai tudást és sokévnyi tapasztalatot igényel! Így jó minőségű, hosszú távon is magas hatékonysággal (a rendszertől elvárt alacsony energiafelhasználással a kellemes komfortérzet fenntartásával), valamint egy biztonságosan működő rendszer megvalósításához, biztonságos költségvetés készíttetéséhez és a rendszerszereléshez elengedhetetlenül fontos az említett épületgépészeti kiviteli tervek megléte és a tervek alapján készített tételes, árazatlan költségvetés kiírásainak alapján történő áraztatás és megvalósulás betartása.

Az épületek energiafogyasztását nagy arányban az építészeti adottságok (hőszigeteltség mértéke, nyílászárók minősége, azok hőátbocsátási tényezője, az épület tájolása, stb.) határozzák meg.

Az energiatakarékos fogyasztás másik fő meghatározó paramétere egy modern, alacsony energiafelhasználású épületgépészeti rendszer kialakítása és annak energiatudatos üzemeltetése. Ez a tény számszerűsítve is kimutatható a 7/2006 TNM rendelet szerinti ház energetikai osztályba sorolásánál, melynek értékét a hivatalos meghatározás szerint a különböző épületgépészeti berendezések és rendszerek is erősen befolyásolják. 2021 január 1-től további energetikai szigorítások történnek hazánkban is az EU többi tagállamához hasonlóan. Minden új építésű épületnek el kell érnie legalább a „BB” energetikai osztályba való sorolást. Ennek az energetikai minősítésnek a hivatalos rangsorolása a "Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő", mely követelményszint eléréséhez az adott épület energiafogyasztásának legalább 25%-át megújuló energiaforrásból kell fedezni. Amennyiben az említett szigorított energetikai követelményszintnek nem felel meg az épület (ami az energetikai tanúsítvány készítésekor pontosan körvonalazódik), abban az esetben az adott ingatlan nem kapja meg a használatbavételi engedélyt. A BB vagy annál magasabb energetikai osztályba való sorolás egy megfelelő minőségű hőszigeteltséggel rendelkező épület esetében hőszivattyúval, padlófűtés, mennyezet fűtés-hűtés rendszer kialakításával, helyiségenkénti termosztátvezérléssel és központi hővisszanyerős szellőztető rendszerrel megfelelő biztonsággal megvalósítható.

Mindkét szakma (építészet és az épületgépészet) olyan összetetté vált az elmúlt évtizedben, hogy annak érdekében, hogy egy ház a műszaki követelményeknek és előírásoknak megfelelően működjön, az érintett lakók komfortérzetének az elvárt igények szerint eleget tegyen, mindezt alacsony energiafelhasználás mellett, elengedhetetlen építész tervező mérnök által készített építészeti terv és épületgépész tervező mérnök által készített épületgépészeti kiviteli terv készítése. Magyarországon sajnos gépészeti tervek nélkül is valósultak meg épületgépészeti rendszerek, melyek gyakran gazdaságtalanul működnek, sokat fogyasztanak vagy alulméretezettek, és télen fáznak, nyáron melegük van a benntartózkodóknak.

Gépészeti kivitelezői munkáinkat épületgépészeti kiviteli tervek alapján készítjük el. Ennek során a kamarai jogosultsággal rendelkező gépész tervezőtől kapott épületgépészeti kiviteli tervekre, dokumentációra és árazatlan költségvetésre szükségünk van, mely alapján tudjuk elkészíteni megfelelő biztonsággal részletes árajánlatunkat, tartalmazva a tételes anyagköltségeket és rendszer megvalósulásához szükséges munkadíjakat is.

Abban az esetben, hogyha még nem állnak rendelkezésre épületgépészeti kiviteli tervek, mi magunk is elkészítjük, amennyiben igényt tart rá. Ügyfeleink szeretnek hozzánk fordulni épületgépészeti tervezés ügyében, mert kedvezőek áraink, viszonylag szűk határidőkkel dolgozunk, és a tervezett rendszer komplett gépészeti kivitelezésével, megvalósításával, karbantartásával és szükség esetén szervizelésével is foglalkozunk. Ezzel felelősséget vállalva a rendszer életciklusára átfogóan, kezdve a „mérnök tollából” még „papíron” kreált rendszertervtől egészen a már megvalósult rendszer üzemeltetését érintő szaktanácsadásig.

Az általunk elkészített épületgépészeti tervdokumentáció tartalmaz egy nagyon részletes, sok tételből és oldalból álló árazatlan költségvetés kiírását is, mely alapján a piacon működő gépészeti kivitelezéssel foglalkozó cégek beárazva árajánlatot tudnak Önnek adni, és össze tudja hasonlítani más cégek árajánlataival.

Az Ön házára így elkészített épületgépészeti kivitelezésre vonatkozó árajánlat tartalmazza az összes olyan elemet, mely kamarai jogosultsággal rendelkező, szakmát gyakorlott épületgépészeti tervező gépészmérnök által készített épületgépészeti kiviteli terv alapján valósul meg, mely tervek pedig az Ön igényeinek és épületgépészeti rendszerre szánható anyagi kereteknek is eleget fog tenni, hiszen a tervezőknek feladatuk a költségoptimalizált rendszermegvalósulásra is törekedniük.  Ezek azok a paraméterek, melyeket hosszas személyes egyeztetések során mérünk fel, és készítjük el épületgépészeti terveinek az alábbi kedvezményes árakon.

Terveinket egyrészről meg lehet versenyeztetni a piacon a gépészeti kivitelező vállalkozók között, másrészről a terveink alapján egy szakmát gyakorlott szerelő véghez tudja vinni a gépészeti kivitelezést megfelelő minőségben és biztonságban, együttműködve az építkezés, ingatlanfejlesztés során dolgozó egyéb szakágakkal, elkerülve ezzel a szakági ütközéseket is és hozzájárulva az építkezés folyamatának gördülékeny megvalósításához. A folyamat eredménye: komfortos, energiatakarékos és biztonságosan üzemelő fűtés-hűtés technikai és szellőzéstechnikai rendszer megvalósulása.

Érdeklődését köszönjük, felmerülő kérdés esetén, kérem, forduljon hozzánk bizalommal!

Várjuk közvetlen jelentkezését az alábbi telefonszámon és e-mail-címen:

Köszönettel és tisztelettel:

Dr. Kassai Miklós PhD.

okl. gépészmérnök

tel.: +36-20-362-8452

E-mail: drkassaimiklos@klima-pest.hu

 

Épületgépész tervező

(Kamarai szám: GT 13-14036)

Energetikai tanúsító

(Kamarai szám: 13-50642)

 

Felelős műszaki vezető (MV-ÉG)

Műszaki ellenőr (ME-G)

Építménygépészeti szakértő (SZÉS3)

Épületenergetikai szakértő (SZÉS6)

Ossza meg ismerőseivel!


Érdekelődés

Kassai-Klíma a Zehnder hivatalos partnere, minden jog fenntartva!
1173 Budapest, Pesti út 256. |
+ 36 1 609 4452