Zehnder Comfosystems
Hővisszanyerős szellőztető rendszerek

Szellőzés tervezés

Tisztelt Érdeklődő,

családi házak és társasházak központi hővisszanyerős szellőzéstechnikai rendszereinek és hőszivattyús fűtés-hűtés technikai és gépészeti kiviteli terveinek készítése és kivitelezése egyik fő, kiemelt szakmai profilunk.

Gépészeti kivitelezésre vonatkozó árajánlatainkat kamarai jogosultsággal is rendelkező, szakmát gyakorlott, felelős műszaki épületgépész tervező gépészmérnök által készített épületgépészeti kiviteli tervek (szükséges friss levegő légmennyiségének méretezése, gépészeti műszaki alaprajzok, gépészeti kapcsolási rajz, árazatlan költségvetés kiírása, műleírás) alapján készítjük. Ennek oka az, hogy a szakmának különösen a szellőztetés és hőszivattyús fűtés-hűtés szakterülete az, ami nagyon összetett feladat, komplex szakmai tudást és sokévnyi tapasztalatot igényel! Így jó minőségű, hosszú távon is magas hatékonysággal (a rendszertől elvárt alacsony energiafelhasználással a kellemes komfortérzet fenntartásával), valamint egy biztonságosan működő rendszer megvalósításához, biztonságos költségvetés készíttetéséhez és a rendszerszereléshez elengedhetetlenül fontos az említett épületgépészeti kiviteli tervek megléte és a tervek alapján készített tételes, árazatlan költségvetés kiírásainak alapján történő áraztatás és megvalósulás betartása.

Ma már egyre többen terveztetnek és építenek szellőztető rendszert lakásukba, családi házba. Ennek legfőbb oka, hogy a mai jól hőszigetelt házak rendkívül légtömörek, így az épület helyiségei nem szellőznek hatékonyan. Természetes úton is lehet szellőztetni az ingatlant (ablak nyitással-csukással), napjában 5-6 alkalommal szükséges (melynek betartása az ingatlan lakóira gyakran nem jellemző), és rendkívül gazdaságtalan megoldás, mert a légcsere során alacsony hőmérsékletű külső, környezeti levegő kerül be a helyiségekbe, mely lehűti a levegőt és a falakat, melyet a szellőztetést követően fűtési rendszernek kell pótolnia, mindezt többletenergiával. „Az utcát fűtve kidobjuk a hőt az ablakon”. Egy magas hatásfokú hővisszanyerős szellőztető esetében (pl. 96%) a szellőztető rendszer folyamatos üzeme mellett a légcsere során a távozó levegő hőtartalmának már több mint 90%-át hasznosítjuk a beérkező hideg levegő felmelegítésére, így csak 4-10% hő az a hányad, melyet a légcsere során „kidobunk az ablakon”. Nyáron kilamináláskor ugyanez a helyzet, csak fordítva. A hőhasznosítás miatt a fűtési és klimatizálási rezsi 35-40%-ot is csökken egy jó minőségű, magas hatásfokú központi hővisszanyerős szellőztető rendszer üzemeltetése esetén. Következésképpen a szellőztetéssel járó energiaveszteség mértékét nagyon nagy mértékben befolyásolja a szellőztetés módja!

A szellőztetés jelentősége: folyamatos frisslevegő-bevitel az ingatlanba, mely nagyon kellemes belsőlevegő-minőséget biztosít a benntartózkodók számára, illetve a légtömörségből adódó párakicsapódás elkerülése, mely hosszú távon a falak, födémek és nyílászárók penészesedéséhez vezethet. Az új építésű vagy utólag hőszigetelt házak esetében 10 házból 6-7 a nem megfelelő szellőztetésből adódóan bepenészedik. A penészgombák sajnos csak idővel válnak láthatóvá, de addig is hónapok telnek úgy el, hogy a gombaspórákat a lakók belélegzik, melynek igen komoly egészségügyi következménye lehet: tüdőkárosodás, asztmakialakulás történhet! Egy jó minőségű és megfelelően tervezett szellőztető rendszerrel a felsorolt problémák teljes mértékben elkerülhetőek.

Gépészeti kivitelezői munkáinkat épületgépészeti kiviteli tervek alapján készítjük el. Ennek során a kamarai jogosultsággal rendelkező gépész tervezőtől kapott épületgépészeti kiviteli tervekre, dokumentációra és árazatlan költségvetésre szükségünk van, mely alapján tudjuk elkészíteni megfelelő biztonsággal részletes árajánlatunkat, tartalmazva a tételes anyagköltségeket és rendszer megvalósulásához szükséges munkadíjakat is.

Abban az esetben, hogyha még nem állnak rendelkezésre épületgépészeti kiviteli tervek, mi magunk is elkészítjük, amennyiben igényt tart rá. Ügyfeleink szeretnek hozzánk fordulni épületgépészeti tervezés ügyében, mert kedvezőek áraink, viszonylag szűk határidőkkel dolgozunk, és a tervezett rendszer komplett gépészeti kivitelezésével, megvalósításával, karbantartásával és szükség esetén szervizelésével is foglalkozunk. Ezzel felelősséget vállalva a rendszer életciklusára átfogóan, kezdve a „mérnök tollából” még „papíron” kreált rendszertervtől egészen a már megvalósult rendszer üzemeltetését érintő szaktanácsadásig.

Az általunk elkészített épületgépészeti tervdokumentáció tartalmaz egy nagyon részletes, sok tételből és oldalból álló árazatlan költségvetés kiírását is, mely alapján a piacon működő gépészeti kivitelezéssel foglalkozó cégek beárazva árajánlatot tudnak Önnek adni, és össze tudja hasonlítani más cégek árajánlataival.

Az Ön házára így elkészített épületgépészeti kivitelezésre vonatkozó árajánlat tartalmazza az összes olyan elemet, mely kamarai jogosultsággal rendelkező, szakmát gyakorlott épületgépészeti tervező gépészmérnök által készített épületgépészeti kiviteli terv alapján valósul meg, mely tervek pedig az Ön igényeinek és épületgépészeti rendszerre szánható anyagi kereteknek is eleget fog tenni, hiszen a tervezőknek feladatuk a költségoptimalizált rendszermegvalósulásra is törekedniük.  Ezek azok a paraméterek, melyeket hosszas személyes egyeztetések során mérünk fel, és készítjük el épületgépészeti terveinek az alábbi kedvezményes árakon.

Terveinket egyrészről meg lehet versenyeztetni a piacon a gépészeti kivitelező vállalkozók között, másrészről a terveink alapján egy szakmát gyakorlott szerelő véghez tudja vinni a gépészeti kivitelezést megfelelő minőségben és biztonságban, együttműködve az építkezés, ingatlanfejlesztés során dolgozó egyéb szakágakkal, elkerülve ezzel a szakági ütközéseket is és hozzájárulva az építkezés folyamatának gördülékeny megvalósításához. A folyamat eredménye: komfortos, energiatakarékos és biztonságosan üzemelő szellőzéstechnikai rendszer megvalósulása.

2019-ben a Zehnder lakásszellőztető rendszerek közvetlen importőre lettünk.

A rendszertervezést követően mi magunk is adunk árajánlatot gépészeti kivitelezésre, annak teljeskörű gépészeti megvalósulására!

Érdeklődését köszönjük, felmerülő kérdés esetén, kérem, forduljon hozzánk bizalommal!

Várjuk közvetlen jelentkezését az alábbi telefonszámon és e-mail-címen:

Köszönettel és tisztelettel:

Dr. Kassai Miklós PhD.

okl. gépészmérnök

tel.: +36 20 362 8452

E-mail: drkassaimiklos@klima-pest.hu


Épületgépész tervező

(Kamarai szám: GT 13-14036)

Energetikai tanúsító

(Kamarai szám: 13-50642)

Felelős műszaki vezető (MV-ÉG)

Műszaki ellenőr (ME-G)

Építménygépészeti szakértő (SZÉS3)

Épületenergetikai szakértő (SZÉS6)

Ossza meg ismerőseivel!


Érdekelődés

Kassai-Klíma a Zehnder hivatalos partnere, minden jog fenntartva!
1173 Budapest, Pesti út 256. |
+ 36 1 609 4452